sobota, 29 grudnia 2012

Smażona pierś kurczaka na sałacie pekińskiej z pomidorami



Przedstawiamy Wam nieskomplikowane danie, które każdemu uda się przygotować i na pewno będzie smaczne. Ma ono niewiele składników, jest wyjątkowo szybkie w przygotowaniu i posiada jeszcze jeden plus – nie pobrudzimy dużej ilości naczyń :)

Składniki:
-        2 piersi z kurczaka
-        1/2 kapusty pekińskiej
-        2 pomidory
-        1 cebula
-        oliwa z oliwek
-        kostka Knorra

Zaczynamy od pokrojenia piersi z kurczaka na kawałki (najlepiej w paski o średniej grubości) i skropienia ich sokiem z cytryny. Kroimy cebulę i smażymy około 2 minut, aż zrobi się szklista.
Do miseczki wlewamy trochę oliwy i rozgniatamy w niej kostkę Knorra i mieszamy. Powstanie nam idealne połączenie przypraw. Moczymy kawałki kurczaka w oleju i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy około 10 minut. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojone w plastry pomidory. W międzyczasie kroimy kapustę pekińską i wykładamy na talerz. Upieczone mięso kładziemy na sałatę i gotowe :))) Zamiast kapusty możemy podać tą potrawę z ryżem lub pieczonymi ziemniakami!




Życzymy Smacznego!





1 komentarz:

  1. mmm może być pyszne:) ale w ogóle pomysł z tym podkładem muzycznym idealny:D bardzo miło tutaj u Was:)

    OdpowiedzUsuń