poniedziałek, 26 listopada 2012

WSPOMNIENIE OGNISKA, CZYLI PIECZONE ZIEMNIAKI



 Łatwy dodatek do obiadu





Składniki:
5 ziemniaków  - może być mniej lub więcej
masło
sól

Przygotowanie:

Rozgrzewamy piekarnik na najwyższym poziomie,
dzięki takiej temperaturze nie będziecie musieli długo piec :)
Ziemniaki myjemy pod bieżącą wodą ……..nie obieramy !!
Po umyciu kroimy każdy ziemniak na połowę.
Kładziemy je albo na blaszkę albo na ruszt.
Informacja:
Najlepiej ułożyć je przekrojoną częścią do spodu …….będą wtedy bardziej chrupiące.
 jeżeli masz duże ziemniaki to przekrój je na 4 części
Stopień upieczenia najlepiej sprawdzić wbijając widelec – jeżeli są miękkie to można je już wyciągnąć.
Spożywamy je tak samo jak ziemniaki z ogniska ……….z masłem i solą.
Czas przygotowania; 20 min.


Życzymy smacznego!!!!

2 komentarze:

  1. Uuuwielbiam pieczone ziemniaczki mniam:) super blog

    OdpowiedzUsuń
  2. świetna pomysł na dodatek obiadowy! dzieki za podpowiedz ;)

    OdpowiedzUsuń